DAMES 1 KNOKT ZICH NAAR PUNT, WEL VERDIENDE NEDERLAAG

Met een mooi en welverdiend bedankje naar de sponsors vooraf was er maar 1 puntje weggelegd voor onze dames. De laatste set werd gewonnen en was loon naar werken maar niet meer dan dat. Tegenstander VCP speelde degelijk en bleef Montagnards telkens voor in de stand en pakte dan ook terecht de overwinning in Den Asseldonk 1-3 (13-25 23-25 23-25 25-23).

Met alleen de afwezige Michelle was de selectie verder compleet. Milou van mA versterkte het team van coach Theo daar Lieke nog steeds last had van haar enkel. De basis 1e set: Inez, Merle, Kirsten, Jolien, Denise, Nadia en Manon als libero. Laura die de laatste weken echt aantoonbaar beter is geworden begon op de bank met de naweeën van verkoudheid. Tot de tien ging het gelijk op echter maakte VCP op 9-10 een run naar 9-17 wat Theo noopte tot een time-out. Er was te weinig beleving en overtuiging. Tevens waren er veel te veel service fouten. Manon moest ook nog erg wennen als libero. Het lukte onze dames deze achterstand niet meer om te buigen. 13-25 setverlies.

De tweede set kwam Laura voor Denise. De set liep tot de tien identiek echter konden onze dames nu wel blijven aanhaken. Maar VCP bleef continu 1 à 2 puntjes voor. De service fouten wilde er maar niet uit en trainer Prem was soms zichtbaar geërgerd door wat we trainen niet in de wedstrijd doen. Ofwel terug vallen in wat we “altijd” al doen. Hoewel Manon zich steeds meer manifesteerde als libero en er meer beleving was, kwamen we 2 puntjes tekort. Zoals al vaker tegen deze tegenstander. Dat is erg jammer want het zou net dat stukje zelfvertrouwen geven om in de wedstrijd te blijven volharden op de ingeslagen weg. Set 3 was ook een kopie van de 2e set. Echter was het spel wel iets beter met een goede Laura en Manon. Jammer dat ook deze set verloren ging, set 2 en 3; 23-25 verlies.

Jolien ging de vierde set op de midden ten faveure van Nadia. Theo vertelde later dat dit een gok was. Maar deze pakte qua resultaat wel goed uit. De laatste set werd binnengeharkt met 25-23.

Toch nog een punt maar belangrijker, het spel was beter. Er werd beter nagedacht bij elk punt. “Wat moet ik nu doen om het punt te maken”. Dat is zeker positief en kunnen we dit meenemen naar de volgende wedstrijden. Groot compliment aan Laura die een dikke voldoende haalde en echt goed bezig is. Tevens vond ik, trainer Prem en oud libero, dat Manon gaandeweg de wedstrijd zich liet zien als een in potentie top libero. Milou, knap jouw invalbeurten. En ja ondanks dat ik altijd de pijnpunten benoem hebben de dames zich als team (alle 10) in de wedstrijd geknokt. Klasse!

As zaterdag spelen we in Rijkevoort tegen Vocala en de maandag erop thuis tegen SVS.
Namens de dames, supporters bedankt! Tevens sponsors PEKA, BOSKAMP en OLD-INN.