DAMES 1 STRIJDEND TEN ONDER MAAR BLIJFT INGESLAGEN WEG VOLGEN

Zaterdag 21 september stond de eerste wedstrijd gepland in Gennep. Tegen de talenten van Flamingo’s lieten de dames bij vlagen goed spel zien. Werd er geknokt voor de punten, echter was dit niet genoeg om de winst mee naar huis te nemen. Ondanks een 3-1 nederlaag konden de dames toch met opgeheven hoofd het veld verlaten tegen wellicht 1 van de sterkste teams in de poule.

Zonder Manon en Inez begon coach Theo daarom met Merle als spelverdeler. Nadia en Kirsten midden, Denise en Laura buitenaanval en Jolien diagonaal. Michelle wederom als libero. Lieke was wissel. Als team spelen en knokken voor elk punt was het devies tegen het technisch goede flamingo’s. Het ging gelijk op met over en weer mooie punten maar ook fouten aan beide kanten. Na een 6-9 voorsprong was coach Theo genoodzaakt een time out te nemen op 16-13 achterstand. Onze dames dreigde weg te zakken om het moment dat de “big points” komen. Flamingo’s liep uit naar 20-14, ook een 2e time-out mocht niet baten. De set ging dan ook terecht naar flamingo’s, 25-17.

Set 2 Lieke op de plek van Nadia was bijna een kopie van set 1. Gelijk opgaand. Even dreigde weer flamingo’s uit te gaan lopen maar met de time out op 12-8 kon Theo nu wel de “beginspirit” er terug in krijgen. Nu kon Montagnards tot 18-17 bijblijven. Helaas zakte de dames toch weer ietsje weg ondanks dat Merle haar ballen uit de broek liep, de houten vloer geregeld van scheuren ontdaan moest worden van haar ultieme pogingen de bal van de grond te houden. Positief was dat er langer geconcentreerd werd gespeeld en er meer passie en geloof kwam. 25-19 was nu de schade.

Nadia weer in de derde set voor Lieke terug. Er moest meer punt voor punt gespeeld worden. Meer variatie en toch nog een stapje erbij. Vervelend was 1 rotatie met een goed serverende tegenstander waar Laura en Michelle geen grip op kregen in de passing. Toch bleef Theo vertrouwen houden in zijn opstelling. We moesten het zelf oplossen. Weer bleven beide teams dicht bij elkaar. Laura begon meer en meer te scoren. Hetzelfde voor Jolien hoewel zij het moeilijk vindt zich in te houden (liefst elke bal hard, rammen, beuken, head shots) dacht zij aan het team met tactische ballen. Dit is echt een goede stap die zij aan het zetten is. Tel daarbij op de vanaf het begin af aan degelijk en goed spelende Denise, zekerheidje Kirsten, Nadia en Lieke die blokkerend hun vrouwke staan. En de knokkende Merle, onder het toeziend oog van manlief. Hoewel…… (puntjes zelf in te vullen op Facebook, de origineelste wint een door dames 1 gesigneerde verrassing). Wat ook in de score te zien was. Op 22-22 leek het toch weer of flamingo’s zou door trekken. Echter de time out van coach Theo zorgde dat onze dames even de rust weer konden pakken. Met over en weer set/match punten benutte Montagnards op 28-27 het setpoint. De eerste set dit seizoen was binnen. Dit smaakte naar meer. Lieke bleef staan op de midden na een goede invalbeurt in set 3.

Tot ergernis van coach Theo en Prem, die als assistent optrad en dus zijn fanatieke (wedstrijd) karakter onder controle moest houden (gelukkig had ik genoeg lolly’s bij), werd er slap begonnen. Erg jammer en ook niet verwacht. De meiden toonde veerkracht na een 7-2 (time-out Theo) achterstand en bogen deze om in een 7-9 voorsprong. Flamingo’s herpakte zich en enkele speelsters van hun gingen beter spelen, 16-12 daardoor, time-out Theo. Montagnards voelde de set en dus de wedstrijd door de vingers glippen. Flamingo’s liep voorbij de 20 uit, maar afgesproken was bij de time-out; niet meer naar de stand kijken, lekker volleyballen. Toen het bijna gedaan was, gingen onze meiden dit ook doen. Er werd weer gelachen, geknokt en slim en degelijk gespeeld. En Jolien die eindelijk haar headshot had, waardoor eentje van hunnie even 8 tellen nodig had. Montagnards kwam dicht bij en de coach van de “roze vogels”, moest een time-out nemen om de geel/zwarte opmars te stuiten. Een toch wel belangrijk maar ook leuk moment was een bal die hun uit tikte. Laura die de hele wedstrijd moeite had met inschatten uit of in, wilde nu weer de bal pakken ondanks dat haar teamgenoten toch echt “uit” riepen. Gelukkig hielpen de oerkreten vanaf de bank van Kirsten, Nadia, Theo en Prem en liet Laura de bal uit vallen. Leuk moment en bewijst maar weer hoe belangrijk communicatie is! Montagnards kwam tot 1 punt, helaas konden we er niet bij komen en pakte flamingo’s net op tijd het beslissende 25e punt. Het was wel terecht, maar toch even de teleurstelling. Jolien kon dit even lastig verwerken, maar herpakte zich. Zeer herkenbaar voor mij destijds als actief speler. Daarom super knap wat zij hier deed. Omdraaien en samen het verlies dragen.

De weg die we zijn ingeslagen vergt oefening wat tijd nodig heeft en helaas nog niet in puur resultaat te zien is. Echter zagen Theo en Prem veel goede dingen waaraan we reeds hebben gewerkt. Bewijs dat we verder moeten gaan op deze weg.

Toch een dikke pluim voor het hele team voor de werklust. Waarbij ik toch Merle wil benoemen die altijd er is, voor het team (club) klaar staat maar afgelopen zaterdag met haar werklust de rest van het team hierin meenam. De eerste overwinning komt echt wel.

Mamma’s Denise en Kirsten bedankt voor de support.
Ook namens Theo de dikke pluim voor het team.

Volgende week spelen we thuis om 1100 uur, dus kom voor een mooi potje volleybal naar Den Asseldonk.