GOED BEGIN 2020 THEO EN CO

Dames 1 van Montagnards is de 2e helft van het seizoen goed begonnen met een degelijke zege op Flamingo’s. In de laatste wedstrijd van dit seizoen voor spelverdeler Inez, zij gaat naar Curacao, werd alleen de derde set verloren. De ondergrens lag beduidend hoger dan de 1e helft van de competitie dit resulterend in een 3-1 overwinning.

Zonder de door werk afwezige Lieke werd de eerste wedstrijd na de Kerst gespeeld thuis in Well. Daar de hal in Bergen bezet was. Voorzitter Henk had koffie en thee geregeld zodat coach Theo zijn bakkie leut had voor aanvang van de wedstrijd.

Voor het eerst werd er doorgetraind tijdens de kerstvakantie wat nu een goede zet bleek te zijn. Er kon door Prem doorgesleuteld worden aan de techniek maar ook de wedstrijd gerichte aspecten. Vooral Jolien, eigenlijk zoals altijd, had zin in de wedstrijd en te laten zien wat ze kan. Theo begon de 1e set met Jolien en Laura, Inez en Merle, Kirsten en Nadia. Manon als libero. Eigenlijk wilde de staf iedereen opstellen want echt alle dames laten op de trainingen vooruitgang zien in wat trainer Prem wil. Na zwak begin en 1-3 achterstand kwam Jolien aan service, zij boog deze met goede opslagen om in een 9-3 voorsprong. Wat de fanatieke coach van Flamingo’s noopte tot een time-out. Mooi om te zien was dat Jolien de service na de time-out met beleid serveerde. Waar ze voorheen nog weleens (te veel) risico wilde nemen was dit echt klasse. Na een time-out moet je service goed zijn, althans dat willen coach en trainer. Toch kon Montagnards deze ruime voorsprong niet vasthouden en kroop Flamingo’s terug tot 18-16. De time-out van Theo kwam op het juiste moment. Theo zag dat de sfeer wat weg was gezakt. Daarbij lijkt het soms of onze dames hoe dichterbij de setwinst hoe meer verstijven. Maar ook terugvallen op oude gewoonten. Het “niet durven winnen”. Mooi om te zien dat dit nu opgepikt werd door onze dames en al gauw stonden de eerste setpunten op het bord bij tellers en meetrainsters Veerle en Maud (Helaas mag Prem, Maud niet transfereren tijdens de winter transferperiode naar Dames 1 van Theo😅) Denise, die echt beter en beter wordt en inviel voor Nadia, pakte voor Montagnards het laatste puntje; 25-21 setwinst. Nadia speelde overigens een goede wedstrijd, blokkade gaat steeds beter en de slag ook, maar het is soms nog wisselvallig. Aan haar inzet en fanatisme ligt het niet en dit gaat ook zeker goed komen.

In de tweede set bleef Denise staan en kwam “bijna Brabander” Michelle voor Laura. Het ging gelijk op echter bij 12-14 voelde Theo dat een time-out noodzaak was. Alles was net ietsje minder als de eerste set, het scoren ging moeizamer en de beleving was wat matter. De immer vocaal aanwezige Merle kon dit in haar eentje niet bolwerken. Het lukte niet om bij te komem in de stand echter capituleerde Montagnards niet en bleef knokken voor elk punt. Afgesproken was bij een goede serveerder aan de overkant een andere passing in te zetten, dit werd beetje bij beetje gedaan waardoor onze dames toch konden bijsluiten tot 21-22. Een onnodige servicefout leidde tot 21-23. Een beetje teleurgestelde Theo en toch wel zichtbaar geïrriteerde Prem pakte de laatste time-out. Cliché maar punt voor punt was het devies. Gek genoeg als de winst uit zicht lijkt valt er iets van de schouders. Erg knap knokten onze dames zich terug naar 23-23 waarbij Laura op de plek van Michelle het verschil maakte. Michelle maakte geen fout, sloeg alles binnen. Maar waar tegenstanders zich vaak verslikken in haar unieke techniek zagen de dames van flamingo’s wat ze moesten doen bij haar aanvallen. De time-out van flamingo’s op 23-23 kon de opmars van Montagnards niet meer stoppen, 25-23 winst. Positief dat matig spel kon worden omgezet in effectief spel. Wat moet je doen om te winnen werd tot grote vreugde van Prem uitgevoerd. De derde set verliep als de tweede set met tussenstanden van 6-7 en 15-15. Echter konden de dames nu niet op het einde het verschil maken ondanks het inbrengen van Jolien. Jolien en Kirsten zaten wissel, blijkbaar zijn zij dermate belangrijk dat beide op de bank te veel van het goede is. Een toch wel terecht setverlies volgde.

We wilde de vierde set flamingo’s geen hoop geven op meer punten, Theo zette alles weer op scherp en “Kirst en Jo” keerden terug in de basis. Er werd scherp en fel begonnen en al snel stond het 9-2. Even leek ofdat het winnen ons weer beangstigde maar echt top dat onze dames nu verbeten waren. Gezegd mag zeker dat Manon weer een degelijke wedstrijd als libero speelde. Montagnards trok door naar 24-13 wat Theo de gelegenheid gaf Inez een verdiende publiekswissel te geven. Theo is fan van Inez en dit was één van het eerste wat hij tegen mij zij tijdens onze gesprekken voor het seizoen. Ik ben lang niet overtuigd geweest maar durf nu te zeggen dat Inez echt “unne goeie” is. De laatste weken is ze echt zoveel beter geworden. Vooral haar tactisch vermogen is erg hoog geworden. Mooi om te zien. O ja en haar linkerhand 😉.

Complimenten naar het hele team. Er wordt meer en meer uitgevoerd waar ik naar vraag en wat geoefend wordt tijdens trainingen. Mooi dat dit ook in het resultaat zichtbaar is getuige deze 3-1 overwinning. Volgende week moeten we gek genoeg weer tegen flamingo’s en kunnen we onze goede start bevestigen. En ook laten zien dat je bij flamingo’s niet per definitie hoger speelt😋😉.
Leuk om de mannen van Kirsten en Inez te zien en familie Denise. Vergeet vast nog mensen maar thanks voor de support. Namens Theo en mij en mijn zoon Leander, tot volgende week!