MATIG MONTAGNARDS WINT NIPT VAN ZICHZELF EN AVANCE

Afgelopen zaterdag speelde onze dames in eigen Asseldonk tegen VoVerSa/Advendo oftewel Avance. Een matig Montagnards met een neut te veel op kon na een flinke wegzakker toch nog de winst pakken; 3-2. Denise en mA(!) speelster Maud(je) haalde als enige een acceptabel nivo.

Na de wakeup call van trainer Prem donderdag op de training was er de hoop dat onze dames een stap konden zetten naar het beoogde volleybal wat hij en Theo graag willen zien. Echter bleek dit valse hoop.

Hoewel er een vliegende start was getuige de 25-6 setwinst, kon Avance zich terug knokken in de wedstrijd. De uitstekende services van Jo’ en Denise leverde een bak “gratis” punten op. Nadia op de midden had er amper in gestaan. (Libero Manon komt voor haar achterin) Door deze druk hoefde de basis, Kirsten Nadia, Merle Laura (dia) en Jolien Denise in de rally niet volgas te spelen omdat Avance snel geknakt was.

Theo kent bijna alle speelsters van Avance en wist dat zij aardig kunnen ballen. Dat moet ook wel, gezien enkele speelsters bij hun volleybal in het dna hebben. (Maarten Ebben, Paul Goossen, Wiljan Laarakkers) Coach Theo waarschuwde onze dames dan ook voor aanvang van de tweede set voor verslapping aan onze kant. Al snel bleek dat Theo het gelijk aan z’n zijde had. Onze service druk werd iets minder en Avance kwam beter in de rally waardoor hun uitstekende spelverdeler, Melissa Franssen, haar ding kon doen. Montagnards liep constant enkele punten achter. Trok een eindsprint om toch op 23-23 te komen. Eigen fouten en onbegrijpelijke keuzes op deze “big points”, zorgde voor een terecht setverlies. Op deze momenten moet er worden gekozen voor zekere opties. Hoewel meerdere malen gezegd en geoefend vervielen we weer in deze fouten. De passing koos op 23-24 voor een zekere pass, van het net af, dan moet deze naar buiten en van het net af. Ook viel de variatie weg bij onze aanvalsters. Desalniettemin was de setwinst van Avance terecht, 23-25. Maar uiterst zuur om door niet uitvoeren van vaak getrainde momenten we deze set niet hadden hoeven verliezen.

In de derde set begon Boxmerenaar Michelle voor de onzichtbare Laura op de diagonaal. Er moest iets veranderen. Hoewel Michelle de naweeën had van een kuch blessure was ze wel nodig. Over naweeën gesproken……. Merle blafte nog steeds, sinds de carnaval, de nodige bacillen in haar elleboog. Manon was jarig maar was haar verjaardag al een avondje eerder begonnen. Jo’ had volgends ons, T&P, toch een cola-tik teveel gehad. Lieke was ook niet fit geweest, idem Kirsten en Nadia. Nou ja sinds carnaval……. Als thans geheelonthouder denk ik maar: ik was ook jong. Ach ik kon er ook goed mee weg, iets te goed zullen we maar zeggen. Echter zorgen dat je er staat als het moet, was wel regel 1.

Dit was in derde set toch te merken. Avance bleef hun nivo vast houden waar Montagnards de dip niet te boven kwam. De derde set werd wederom terecht verloren, 20-25.

Theo zette Jolien in de vierde naast hem. Gezegd moet wel dat Jolien het zelden, eigenlijk nooit overkomt dat zij niet fit is.
Maud op de dia, Laura als passer/loper met Denise, Nadia en Kirst midden. Er werden iets minder fouten gemaakt, en waar Manon normaal onze stofzuiger is pakte Maud deze rol perfect op. De vierde set ging dan ook naar Montagnards, 25-15. De vijfde set kwam Lieke voor Nadia, achteraf gezien hadden wij Theo en Prem veel meer een beroep op Lieke moeten doen. Lieke doet haar ding, blokkert duidelijk, maakt weinig fouten met haar aanval. Dat is hard nodig op het moment dat het team minder is, degelijkheid. Tot opluchting van Advendoër Theo en VoVerSaër (juf Laura klopt dat zo?) Prem werd de vijfde set nipt binnen gehaald met 16-14, geheel volgends een oud eredivisie speler en topspeler van Vortum, wie de vierde set wint, wint vaak de vijfde.

Veel ging niet goed, er waren diverse factoren. Maar wel factoren die we zelf in de hand hebben. Keuzes, voorbereiding etc. Hier gaan we weer mee aan de slag. Positief is wel dat onze dames uiteindelijk samen een bout wedstrijd toch binnen harken. Zodoende nog steeds bovenin mee blijven draaien. Komende week spelen we weer tegen Avance. Dan in de Warandahal in het mooiste durpke aan de andere kant (meningen zullen verdeeld zijn), Sambeek. Aanvang 1630 uur. Vaste supporters, moeder Stevens (met aanhang) en moeder Biermann weer bedankt! Tot zaterdag in Sambeek.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *