MATIG SPEL TOCH KOPPOSITIE

Een matige 1-3 winst leverde een raar gevoel op. Tegen de rode lantaarndrager VCP, die nog geen set gewonnen had, was het spel erg onder de maat. Echter staan onze dames voorlopig wel bovenaan. Met de verder dit seizoen afwezige Inez, Laura die concert had en een niet geheel fitte Jolien levert Montagnards veel in. Dit was ook te zien vandaag. Wat een terecht setverlies opleverde.

Vooraf belde ik met m’n vriendin Anne, die niks heeft met volleybal (sport). Ik legde haar de situatie uit. “We moeten tegen een team die onderaan staat en nul punten heeft en smeer kreeg bij ons met 4-0”. Ze zij: “ok maar toch zou ik het niet onderschatten”. Ik had alle vertrouwen in een 0-4 voor ons. Ok, het zou ietsje lastiger zijn maar toch. Niet wetende dat m’n vriendin gelijk zou krijgen.
Met Jo en Denise, Mitch en Merle, Kirsten en Naad (zegt Theo hoor Nadia😂) en Manon libero werd gestart. Meteen was te zien dat VCP uit een ander vaatje tapte. Met het slappe begin van Montagnards erbij opgeteld, bleef het bij elkaar qua score. Jolien was niet geheel fit, dit was te merken. Zowel in de scores als in de sfeer van het team. Merle die zoals gewoonlijk altijd er voor gaat had zichtbaar moeite met het tijdstip van de wedstrijd. (Nachtdienst gehad en net uit bed) Zoals gezegd speelde VCP best aardig en verloren we ook de eerste set verdiend.
Lieke kwam voor Nadia in de tweede set. Er werd geprobeerd om zelf de sfeer te bepalen en “gewoon” te volleyen. Nog steeds was het niet super maar de tweede set werd met duidelijke cijfers gewonnen. Theo en Prem waren niet tevreden qua spel en beleving. Nadia kwam voor Kirsten en Maud voor Merle. Veel oude gewoontes waren weer zichtbaar. Ergerlijk maar er werd wel gewonnen. Maud begon in vierde als dia, Merle weer terug als spelverdeler. Deze set werd met 25-9 gewonnen en dus de wedstrijd. Verschil? Nadia zorgde voor de nodige sfeer, Maud haalde geweldig veel ballen en Merle setupte eindelijk weer om te winnen. Tel daarbij op het goede werk van Lieke, de scorende Denise en de zekere libero Manon en voila.
Toch heerste er teleurstelling van het setverlies. Maar het goede is, enkele maanden geleden zouden we deze wedstrijd zeker verloren hebben. Nu pakken we toch de winst. Dat is zeker positief. En toch ook gewoon trots dat we vooralsnog bovenaan staan. Denise, Theo wilde je een setje op dia zetten; je hebt zo gespeeld dat wij niet om je heen konden op de “buiten”. Super!
Toch wil ik ook ff bij deze ook complimenten geven aan VCP, ondanks veel verlies bleven zij plezier maken en proberen. Erg knap.
Leuk dat Merel er was met mams. Uiteraard vaste supporters moeders Biermann en Stevens. De mannen van Lieke (onze sponsor) en Kirsten. En Manon had ook aanhang bij. Bedankt voor de support!