MOOIE WEEK DAMES1

Na de eenvoudige winst vorige zaterdag tegen VCP won Montagnards ook de midweekse wedstrijd in en tegen Maashees. Twee keer 4-0 levert vooralsnog een tweede plaats op.
Tegen MVC kregen onze dames weer tegenstand wat tegen VCP totaal ontbrak. Met Jolien en Manon als steady factoren werd er zakelijk, dus om te winnen, gespeeld. In tegenstelling tot eerder bleef Montagnards nu rustig bij gelijke stand. Ook wanneer MVC wat punten op rij maakte. Goed om te zien dat de ondergrens door de dames zelf omhoog is gezet.

“De dingen doen waar we op trainen en dan zien we wel”. Dat was het uitgangspunt voor coach Theo. MVC had een gemixed team, met wat ervaren dames en veel jongere talenten. Zeker niet te onderschatten.
Nadia en Lieke op de midden, Denise en Jolien passer/loper en Merle en Michelle spv en diagonaal, zo begon coach Theo. Op 2-2 in de eerste set kwam Jo’ aan service. Bij 2-9 voor ons kon alleen hun time-out Jolien stoppen. Echter de voorsprong was een feit en deze gaf Montagnards niet meer weg. Merle maakte de juiste keuzes in de spelverdeling waardoor MVC nooit in de set kwam resulterend in een 11-25 setwinst. Toch bleven we kritisch en mocht het beter. Na beide time-outs van MVC pakte wij niet het punt. Dat vonden de dames zelf ook irri. Inez, die nu echt de laatste wedstrijd dit seizoen speelde kwam voor Merle in de tweede, Kirsten voor Nadia. Bij ons zakte het iets weg en MVC maakte iets minder fouten waardoor zij zelfs een 14-10 voorsprong pakte. Toch herpakte Montagnards zich knap, kwam langszij en erover. Om op de diagonaal wat meer aanvalskracht te krijgen kwam op 14-16 Laura voor Michelle. Op 18-21 nam MVC een time-out. Lieke, die blokkerend erg sterk was, was gebrand om de service daarna goed te serveren en het team wilde koste wat het kost dat punt maken. Dit zijn belangrijke momenten in een wedstrijd. Onze dames lieten zien hierin echt stappen te hebben gezet. Het punt na de time-out was dan ook voor ons. Daarna liepen onze dames naar een 20-25 setwinst. In de derde set begon Nadia voor Lieke. Michelle begon terecht weer in de basis. Zij geeft dat stukje rust wat erg belangrijk is voor het team. Laura op de plek van Denise. Gelijk als de eerste set liep Montagnards gelijk weg. Op 11-15 kwam Merle op de dia voor Michelle. Montagnards trok door naar de 20. Waarbij Inez weer liet zien wat ze kan, ze scoorde zelf door goed te kijken met de tweede bal. Eenvoudig met een kleine hapering op het einde wonnen we de derde set terecht met 20-25. De overwinning was binnen maar onze dames wilde persé de volle buit meenemen naar de andere kant van de Maas. Jo’ en Laura, Inez en Merle, Kirsten en Nadia was de basis voor de vierde set. Bij een 4-3 achterstand serveerde Nadia ons naar een 4-8 voorsprong. Weer na de time-out van hunnie op 8-13 maakte wij het punt, Denise die voor Laura was gekomen serveerde netjes. Al gauw was de marge 10 punten. Allemaal niet flitsend maar wel degelijk. Heerlijk om vanaf de bank te zien dat de dames echt hebben opgepikt wat wij, Theo en Prem, vragen. Nog even kwam MVC iets dichter maar nooit dicht genoeg, weer 20-25 zorgde voor een 4-0 terechte overwinning. Zoals gezegd niet iedereen speelde super, maar wel minimaal met een 6,5. Mooi voorbeeld was Kirsten, die niet haar beste dag had maar wel deed waarvoor ze op de midden staat. Attent bij de blokkade en enthousiast blijven. Voor Laura was het precies hetzelfde.
Na de wedstrijd kreeg Inez nog een superleuk bedankje van het team. Ze werd er spontaan rood van. Inez, we zien je graag weer begin volgend seizoen. Superveel plezier in Curaçao!
Bedankt Ivo voor de support, maar wat Theo zei, we zien je nog dit seizoen 😀. Ook de aanhang van Lieke, Kirsten en Denise thanks voor de support!