Oefenwedstrijd D1 Montagnards – D1 Ikaros

LEERZAME TEST DAMES 1

Afgelopen maandag speelde dames 1 (3e klasse) een oefenwedstrijd tegen Ikaros dames 2 (2e klasse) uit Groesbeek. Na oefenen tegen meiden A, was dit de eerste echte test. Ondanks de 1-3 nederlaag werd er bij vlagen goed gespeeld en zijn er veel aanknopingspunten om verder te gaan waar we mee bezig zijn.

Met een complete selectie kon coach Theo “de denker” zijn bijnaam meteen bevestigen en een begin opstelling maken. Met Michelle wederom als libero waren er weinig verassingen. Jolien startte als diagonaal waardoor aanvoerder Merle op de bank begon, samen met Lieke en Denise. Verder Inez spelverdeler. De midden posities ingevuld door Kirsten en Nadia, Manon en de bijna jarige Laura als passer/loper. Tegenstander Ikaros, een team met ervaring en wat jonge kwalitatief goede speelsters, dat is wat Theo en trainer Prem hadden gezien. Dat bleek ook wel, waarbij hun libero zich nadrukkelijk manifesteerde met goede passes en veel rally ballen. Hun passer/loper (nr2) zorgde voor veel druk met haar indrukwekkende aanvallen.

De opdracht was dan ook alert te zijn. Tevens weer werken aan de service en vastigheden. Maar vooral plezier hebben!

De hele eerste set ging op en neer waardoor het verschil nooit groter werd dan enkele punten. Het was nog even wennen voor Jolien en Inez elkaar te vinden en Michelle moet haar draai nog vinden als libero. Hoewel zij zelf vond dat dit niet zo lekker ging, zag Theo dat dit gaandeweg de wedstrijd met vlagen best goed ging. De sterkere verdediging en de wil om de “vuile” ballen van de grond te duiken samen met meer degelijkheid (Ikaros had pas 1x getraind!!), maakte toch dat verschil aan het einde van de 1e set 23-25.

Met Lieke en Denise als passer/loper werd de 2e set begonnen. Hoewel Ikaros ook wat wissels toepaste bleven zij degelijk spelen, ondanks dat onze servicedruk wat omhoog ging. Voor Lieke is het toch even inkomen na een paar jaartjes geen volleybal. Waar ze een goede voldoende scoorde in passing was dit met de aanval een ander verhaal. Maar dat gaat zeker goed komen. Denise had zich gespoed om op tijd voor de wedstrijd te zijn, en moest even op gang komen. Samen met eerder genoemde kwaliteiten van de tegenstander werd deze set dan ook wat ruimer verloren. 19-25.

Omdat het voorbereiding betrof voor de competitie, durfde de staf, Theo en Prem en testspeelster Vera die vandaag de foto en video analyse verzorgde waarvoor super dank, het aan de 3e set wat anders te doen. Laura op de midden, samen met Kirsten en Merle op de spelverdeling. En als konijn uit de hoge hoed, Manon libero. Dit bleek toch te veel van het goede. Manon kon haar draai als libero, de mooiste positie van het veld, aldus trainer en oud-libero Prem, totaal niet vinden en voor Laura was de midden nog te vreemd. Wat wel erg goed ging was Merle spelverdeler. Merle is met haar bevlogenheid maar vooral communicatieve aanwezigheid belangrijk voor het team. Set 3 ging dan ook ruim verloren wat zeker geen schande was en weer veel informatie gaf aan de coach en trainer. 4e set, Inez en Jolien weer spelverdeler en dia. Middens Nadia en Kirsten. Denise Laura passer/loper. Michelle pakte de libero weer op.

Of dat de druk er af was….. Er werd goed gespeeld. Harder geknokt voor de punten. Gezegd dat beide teams soms erg mooie rallies en punten maakten.

Kirsten had al eerder laten zien dat zij blokkerend haar mannetje staat, dit kwam er in de 4e set vaker uit. Mooi om te zien. Nadia ging met wat meer vertrouwen spelen. Zij verdiend zeker een positieve vermelding. Gestopt bij de meisjes C. Nu toch al redelijk meedraaien op de midden nota bene! Blokkerend inzicht en verdedigend best goed.

Denise ging op de buitenaanval echt mooi spelen waardoor wij meer druk konden geven. Tel daarbij op dat Jolien op de dia een paar keer flink uithaalde en Laura zich meer vertrouwd voelde op de buitenpositie (hoewel ze haar stem spaarde voor haar verjaardag) en werd de laatste set toch nog gewonnen.

Al met al een erg leerzame oefenwedstrijd. Goed om te zien dat de dames bezig zijn met wat er op de trainingen wordt gedaan. Waarbij ik, Prem, het team wil complimenteren dat iedereen zn best doet om er (op tijd) te zijn. Vandaag Manon en Denise die zich voor het team hebben gehaast om er op tijd bij te zijn! Komende weken zullen we weer flink aan de bak gaan om één en ander scherper te krijgen.

Bedankt Ikaros dames 2, voor de leuke oefenwedstrijd!