THEO’S TIP, TOP!

Na de zeperd vorige week in eigen huis, 0-4 nederlaag, moest er iets recht worden gezet in en tegen Avance. Daar waren alle meiden van dames 1 het mee eens. In een wedstrijd die qua volleybal van onze dames wisselend was, gaf de beleving ruime doorslag. Tegen een jong en matig Avance deed Montagnards wat het gezien het wedstrijdverloop moest doen. Een dikke 4-0 overwinning halen.

Na een leerzame maar ook pijnlijke les tegen TFC afgelopen week waren de dames gebrand op een goed resultaat, maar vooral beter volleybal. Coach Theo, trainer Prem en Lieke wilde graag winnen tegen hun oude club. Theo wilde beleving zien, de Montagnards liederen moesten luid hoorbaar zijn en als team elk (tegen)punt vieren. De dames hadden dit nu wel begrepen en gingen vol beleving van start. Resulterend in een snelle voorsprong die nooit in gevaar kwam. Inez, Merle, Jolien, Laura, Manon, Kirsten, libero Michelle en ook de wissels Lieke en Maud deden dit als team. Hoewel het volleybal zeker niet sprankelend was zegt een 14-25 setwinst voldoende.

De tweede set verving Lieke Jolien op de midden. Lieke was de hele week niet topfit, maar was gebrand om vandaag wat te laten zien. De set liep gelijk op, Avance kwam ietsje meer in het spel voor, maar erger was dat Montagnards vooral qua beleving het liet lopen. Juist hierop werd Avance overlopen in de eerste set. Jolien probeerde samen met Leander (zoon van Prem) en zn kameraadje Guus vanaf de zijkant de dames aan het swingen te krijgen. Op het eind van de set lukte dit, Jolien was inmiddels in het veld voor Laura gekomen. Echter op 24-21 voor Montagnards ging uitgerekend Lieke door haar enkel. Avance wisselde gelijk en Prem (Theo ondersteunde Lieke) nam een time out om de dames even tijd te geven. Het uitvallen van Lieke werd bijna fataal, Avance kwam tot 23-24, maar tot opluchting van iedereen pakte de dames toch de set 23-25.


Onze dames waren nu wel wakker geschut. Maud die Manon (met verve) verving en Jolien de geblesseerde Lieke op de midden moest set 3 beter zijn. Met Jolien terug in de basis kwam de beleving vol gas terug. Volleyballend was het nog niet alles maar werd er gedaan al dan niet geprobeerd wat Theo en Prem willen. Inez die zelf regelmatig op het juiste moment scoorde was daar een mooi voorbeeld van. Kirsten scoorde weer makkelijk en ook goed geplaatst. Idem gold voor Merle die steeds beter aanvallend slaat (dat wil trainer Prem 😉 Laura had het de hele wedstrijd lastig met haar aanval maar heeft ondergeschikt aan het team gespeeld, weinig fouten en scoren wat kon. Michelle en Maud kom ik later op terug.

Vooral de teruggekeerde beleving zorgde voor een verdiende 14-25 setwinst en dus een overwinning.

Gezien de eerste 3 sets, zou het zonde zijn de laatste weg te geven. Gelukkig kon Lieke wel de vierde set op de bank plaatsnemen om de overwinning mee te vieren. Met Manon weer terug op de buiten, verliep het zoals de hele wedstrijd. Montagnards had zelf in de hand hoeveel en hoe snel er gewonnen wordt. Avance bleef nog aanhaken maar kon nooit langszij komen. Jolien zorgde met haar service elke set die zij speelde voor een flinke marge. Maud mocht op de plek van Laura de set eindigen. De 17-25 setwinst was dan ook verdiend net als de 0-4 overwinning.

Dit was echt even nodig voor het vertrouwen. Zoals eerder gerefereerd was het spel niet super maar zo zie je maar dat je met beleving en werklust ver kan komen. Niet voor niets bestookte Prem de dames afgelopen week op de app met foto’s van sporters zoals Spitse, Van Gerwen, Dirk Kuijt en Kim Lammers. Beleving, enthousiasme, zelfvertrouwen, werklust en “wat moet ik doen om te winnen”.

Zoals ook de uitspraak:”ik heb het nog nooit gedaan, dus ik denk wel dat ik het kan”, van Pippi Langkous. Voor de jongere, Pippi Langkous keken Theo en Prem toen ze jong waren. Complimenten aan Michelle en Maud, zij doen of moesten iets voor doen wat ze nog nooit gedaan hadden. Michelle die het lastig vindt als libero, maar als zij er in kwam vandaag echt haar mannetje stond. Maud heeft echt goed gespeeld, ja Maud jij had nooit gespeeld op de positie van vandaag, maar daar zag ik en Theo niks van. De bal die zij dook als passer/loper bijna achter het blok van Inez was briljant. Als oud-libero genieten geblazen.

Complimenten aan het hele team tot slot. Echt kei leuk dat er support was van ouders Inez. Ivo en ook de moeder van Kirsten. Ivo, supertof dat je Lieke “terugbracht in de wedstrijd”!

Namens Dames 1, Theo en m’n zoon Leander, tot de volgende wedstrijd!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *