VERMAKELIJKE WEDSTRIJD MET PIEKEN EN DALEN LEVERT 2 PUNTEN OP

In een wedstrijd die op en neer golfde konden onze dames niet de winst pakken. Ondanks de support van o.a. talent Merel en papa Inez werd er met 3-2 verloren. Daarbij gezegd dat de verder uitstekende scheidsrechter een nogal cruciale en onterechte beslissing nam op 12-12 (!!!) in de 5e set. Toch is de uitslag niet onterecht.

Eindelijk stond er weer een wedstrijd op het programma. Lieke en Kirsten waren helaas afwezig, daarom was Maud(je) erbij. In de mooie hal in Rijkevoort begon coach Theo met Nadia en Denise op de midden, Jolien en Michelle als passer/loper en de tandem Inez en Merle, die er wat bleekjes uit zag in vergelijking met donderdag. Manon weer als libero na haar sterke einde vorige week.

Het liep gelijk op met redelijk spel van beide kanten maar ook onnodige fouten. Op 16-15 nam Theo een time-out, je zag dat onze dames steeds minder vrij speelde naargelang de score opliep. Vocala bleef vrijuit spelen maar vooral met plezier, dat was mooi om te zien. Hoewel Michelle dat bij ons ook deed, konden de andere dames zich niet aan de spanning onttrekken. De service haperde wat meer en er de “netwel” ballen werden “netnie” ballen. Positief vind ik wel dat de dames meer en meer bezig zijn met de serve, ik heb er dan ook vertrouwen in dat dit goed gaat komen. Met 25-18 werd de set verloren, eigenlijk zonde. Manon en Michelle bleven als enige nog overeind (beide libero’s! 😉💪🏽). Theo zei me dat hij eigenlijk best had genoten van het volleybal. Derhalve juist zo jammer dat we het niet om kunnen zetten in resultaat.

In de tweede set verving Laura Jolien op de buitenaanval. Voor coach Theo een lastige beslissing. De altijd bevlogen en fanatieke Jolien kan echt goed volleyen. Maar ga je in procentjes analyseren is het (nog) niet effectief. Voorbeeldje: de Amerikanen doen altijd een risicovolle sprongservice. Ze calculeren een foutenmarge. Van de 20 gaan er 10 fout, maar ook 10 goed en vaak direct punt. Dus 50% score.

Maar we gaan hard aan de slag om dit ook bij Jolien voor elkaar te krijgen. Aan haar fanatisme zal het zeker niet liggen! Juist dat fanatisme van Jolien is belangrijk voor het team en dat maakt het voor Theo moeilijk, maar er moest iets veranderen.

Er werd goed begonnen en al snel werd Vocala “gedubbeld”, 5-10 met een time-out van hunnie. Net als op 10-20. Waar zit dan het verschil vroeg coach Theo zich hardop af ten opzichte van de 1e set. Michelle had een service serie van een punt of 10. Geen directe scores maar wel een service die goed is! Soms moet je kiezen voor zekerheid om jezelf in de wedstrijd te houden. De langere rallies werden ook vaak gepakt door Montagnards omdat je een kans krijgt. Bij een foutservice niet! Ook waren de dames attent en werd de bal verwacht, dat tot vreugde van trainer Prem. De grote voorsprong zorgde toch voor concentratie verlies. Ondanks een 23-11 voorsprong werd de set “maar” met 25-19 gewonnen. Jammer dat we nog niet kunnen doordrukken en de tegenstander dan met dikke cijfers naar de setwissel sturen. Je neemt dit toch mee zelf en de tegenstander gaat gemotiveerder voor de volgende set.

Maar evengoed lekker deze verdiende setwinst.

In set 3 kwam Jolien terug op de buiten waardoor Laura Merle afloste op de diagonaal. Met Laura probeerde Theo en Prem wat meer power op de dia te krijgen en met steady passer Laura wat meer vastigheid. Merle had moeite in de passing. Toch ook hetzelfde verhaal als bij Jolien. Merle heeft erg veel waarde in het veld voor het team. Desalniettemin ging Merle vol gas vanaf de bank door met het opzwepen van de dames. Gek genoeg viel het nu niet goed in vergelijking met de tweede set. (Wissel van een dragende speler) Al gauw had Theo bij een 17-8 zijn tweede time-out te pakken. Michelle bleef weer overeind maar dit was niet genoeg. De pass was ondermaats waardoor Inez weinig kon.

Wat er ook gebeurde maar de dames gingen ineens vrijuit spelen. De 19-12 achterstand werd weggepoetst en snel stond er 19-19 op het bord. Door vrij te spelen, lach op de gezichten en juiste keuze in de aanval (hard of tactisch), lieten de dames zien wat ze konden. Maud die alle sets Nadia afwisselde deed dit met verve. Helaas keurt Theo, trainer van mA, de door Prem gewenste transfer van Maud naar dames 1 in de winter transferperiode af. Dit natuurlijk met een knipoog maar geeft aan wat zij in haar mars heeft.

Toch liep Vocala uit naar 24-21 leek de set alsnog aan Montagnards voorbij te gaan. Dankzij Inez werd de stand rechtgetrokken en de set met 26-24 gewonnen. Natuurlijk ben je als team teruggekomen maar als je op de juiste momenten (lees: vanaf de 20) de juiste keuzes maakt verdien je de credits. Inez scoorde als spelverdeler 3 à 4 punten zelf. Dit wedstrijdgogme is wat trainer Prem graag wil zien. Ik weet dat Inez het niet fijn vindt om in de spotlights te staan maar doe het lekker toch!

Theo wilde het team de kans geven om in de vierde set door te zetten. De flow uit de derde meenemen. De set ging weer als de eerste, gelijk op. Echter nu iets langer. Op 21-20 voorsprong trok Vocala door dankzij een uitstekende service. Deze dame had een erg goede service. Ook bij Vocala scoorde Lieke Custers steeds meer, maar ja ook logisch als je een goede basis hebt vanuit de aspiranten. Dankzij deze twee speelsters won Vocala de vierde set met 25-20.

De vijfde set kwam Merle terug op de dia. Theo wilde Laura als “joker” voor de vijfde. Laura kun je overal in zetten, maar juist omdat ze goed bezig is hebben wij, Theo en Prem, het vertrouwen dat zij dit kan. Wat slim was van de coach van Luctor (toch 1 keer even hunnie zo noemen) was dat de beste serveerder bij hun gelijk begon. Gelukkig kon ze maar twee puntjes pakken zodat het wederom dicht bij elkaar bleef. Tot 12-12 bleef t gelijk op. Helaas vond de verder uitstekende scheids het nodig Maud af te fluiten voor netfout. Echter een stijgend blok kan nooit het net omlaag duwen/trekken whatever wat. Dit kon alleen maar door hun aanvalster. Gauw naar huis en weer luisteren naar moeders de vrouw zullen we maar zeggen. Jammer maar logisch was de set voorbij en won Vocala met 15-12 de set. Zeker niet onverdiend, beide partijen hadden winst verdiend. Hoewel onze dames veel meer potentie toonden dan hun tegenstander (zoals vaker), won de tegenstander wel.

Wel hebben wij, Theo en Prem*, wel gezien dat onze dames bezig zijn met het mentale en tactische stukje van een wedstrijd. Denise die goed zag en aangaf wie bij hun de mindere was, Michelle die op de juiste momenten koos voor zekerheid.
*O in Vortum heten er relatief veel Theo, in Sambeek trouwens niet veel Prem. Dat terzijde.

Weer veel goede dingen gezien dus de positieve aspecten gelijk meenemen naar as maandag 9 december. We spelen dan thuis tegen SVS om 1930 uur. Dus kom weer onze dames aanmoedigen in Den Asseldonk. Henk zorgt voor koffie. (Moet ik eigenlijk nog navragen haha)

Namens Theo, dames bedankt voor deze wedstrijd. Blijft erg leuk om jullie te trainen/coachen. Supporters bedankt en speciaal Mereltje!