Wedstrijdverslagen D1DAMES 1, TRAINING OF WEDSTRIJD?

Zaterdag 2 november 2019

Eindelijk stond er weer een wedstrijd op het programma voor dames 1. Na een goede trainingsweek was het duo Theo en Prem met ondersteuning van zoon Leander, vol vertrouwen dat er een goed resultaat gehaald kon worden. Tegenstander TFC overblufte Montagnards echter volledig op alle facetten, met een bittere maar terechte 0-4 nederlaag als gevolg.

Zonder de nog in Down Under zijnde Nadia en door droevige omstandigheden afwezige Merle, was er voldoende vertrouwen getankt tijdens de trainingen afgelopen weken.
Met Kirsten en Jolien midden, Manon en de jarige Denise passer/loper, Inez spelverdeler en Laura dia en de als vaste libero Michelle begonnen we. TFC begon gelijk scherp en vol enthousiasme. Wat leidde dat Theo vroeg een time-out moest pakken op 4-9. De dames waren mat en het leek ofdat zij onder de indruk waren van de tegenstander. Jolien deed haar best om het team op te zwepen maar dit koste haar (te) veel energie. Op 5-13 Lieke voor Laura mocht niet baten. Meer opties had coach Theo niet om überhaupt maar iets te kantelen. Het gebrek aan wisselspelers maakte het schier onmogelijk.
Een 8-22 tussenstand zegt genoeg. Wel gezegd dat TFC een puike wedstrijd neerzette. Tijdens de setwissel probeerde de immer enthousiaste en positieve Theo de kopjes omhoog te krijgen. De grote foutenlast werd minder en er werd geknokt om aan te haken. Op 16-18 was de time-out noodzakelijk van Theo omdat hij voelde dat Montagnards dreigde los te laten. TFC zette een tandje bij en speelde volwassen de “big points” om zo eenvoudig de set te pakken 18-25. Positief was dat er iets wat enthousiasme en vechtlust terug was. Om meer power op de buitenaanval te krijgen posteerde Theo,Jolien op de buitenaanval, waardoor Lieke op de midden kwam. Denise die weer niet door de ondergrens zakte werd hierdoor wissel. De wedstrijd werd mede gekenmerkt door 1 speelster van TFC die een erg lastige sprong-floater service had. Alle sets zorgde zij voor lucht bij TFC. Ondanks aanwijzingen van voormalig divisie libero Prem, kregen onze passers geen vat op deze service. Afgesproken was om wat de uitslag ook ging worden: “we gaan in ieder geval knokken voor Merle”.
De derde set werd totaal anders begonnen, minder gelaten. De coach van TFC had echter slim gezorgd dat ze haar beste serveerster gelijk in kon brengen zodoende meteen een voorsprong te pakken. Nu liet Montagnards niet het koppie hangen en vocht voor elk punt. Setwinst zat er even in, maar uiteindelijk was TFC echt een stuk beter, 0-3. De krachtsinspanning in set 3, zorgde dat het op was in de vierde set. Deze werd ruim verloren maar aan de vechtlust lag het ditmaal niet.
Er ging helaas veel fout en dingen die op de training goed gingen konden helaas niet uitgevoerd worden. Wel vermeld moet worden, zoals eerder, dat de tegenstander ook echt goed was. Er wacht een uitdagende taak voor trainer Prem en coach Theo om in de wedstrijden er uit te krijgen wat in de trainingen wel lukt. Natuurlijk is dit een mentaal verhaal en gaan we daar mee aan de slag. Het penalty schieten bij de voetballers is een mooi voorbeeld. Ik wil niet in mineur afsluiten met mn verslag en dat hoeft ook niet gezien bij vlagen er wel goede dingen te zien waren. Het team heeft geprobeerd zich in de wedstrijd te vechten ondanks het kansloze uitzicht. Dat verdiend toch gezegd te worden en was de overheerlijke cake van Denise toch een klein beetje verdiend. Ouders Kirsten en mama Denise, manlief van Inez, bedankt voor de support. Hopen jullie te zien volgende week in Sambeek, DE wedstrijd voor Theo, Lieke en Prem.
DAMES 1, LEEUW ZONDER TANDEN

Zaterdag 28 september 2019

Afgelopen zaterdag speelde dames 1 hun eerste wedstrijd thuis in dn Asseldonk. Echter kunnen de plannen om de 1e competitiehelft bij de eerste drie te eindigen nu al de ijskast in. Een mat en matig montagnards verloor afgetekend met 0-4. Setstanden 21-25 17-25 19-25 13-25 zeggen voldoende.

Zonder Laura stond er nog steeds een brede groep met ook enkele speelsters die op meer posities kunnen spelen. Coach Theo had er dan ook zin in, zeker na de vorige wedstrijd waar de dames vooruitgang lieten zien en bij vlagen goed en slim speelde.
Helaas was dit niet te zien in deze wedstrijd. Uiteraard waren er ook wat factoren die niet meewerkte zoals de warmte in de zaal (daar hebben hun ook last van) en een tegenstander die onze dames mee lieten gaan in hun trage spel. Toch zal er in de toekomst beter met deze gegevens om moeten worden gegaan. We zijn samen met Prem en Theo een nieuwe weg ingeslagen en dit zal gaan met vallen en opstaan en ook gepaard gaan met verlies. Maar de ondergrens van het team lag deze wedstrijd lager dan gewenst.
Elk seizoen heb je wel een wedstrijd ertussen zitten van “vergeten en nooit meer overdoen”, dus we hebben deze al gehad. Mooie uitdaging voor het team om het juiste antwoord te geven op deze mindere dag.
(Ik, Prem, was niet bij de wedstrijd aanwezig)


DAMES 1 STRIJDEND TEN ONDER MAAR BLIJFT INGESLAGEN WEG VOLGEN

Zaterdag 21 september 2019

Zaterdag 21 september stond de eerste wedstrijd gepland in Gennep. Tegen de talenten van Flamingo’s lieten de dames bij vlagen goed spel zien. Werd er geknokt voor de punten, echter was dit niet genoeg om de winst mee naar huis te nemen. Ondanks een 3-1 nederlaag konden de dames toch met opgeheven hoofd het veld verlaten tegen wellicht 1 van de sterkste teams in de poule.

Zonder Manon en Inez begon coach Theo daarom met Merle als spelverdeler. Nadia en Kirsten midden, Denise en Laura buitenaanval en Jolien diagonaal. Michelle wederom als libero. Lieke was wissel. Als team spelen en knokken voor elk punt was het devies tegen het technisch goede flamingo’s. Het ging gelijk op met over en weer mooie punten maar ook fouten aan beide kanten. Na een 6-9 voorsprong was coach Theo genoodzaakt een time out te nemen op 16-13 achterstand. Onze dames dreigde weg te zakken om het moment dat de “big points” komen. Flamingo’s liep uit naar 20-14, ook een 2e time-out mocht niet baten. De set ging dan ook terecht naar flamingo’s, 25-17.
Set 2 Lieke op de plek van Nadia was bijna een kopie van set 1. Gelijk opgaand. Even dreigde weer flamingo’s uit te gaan lopen maar met de time out op 12-8 kon Theo nu wel de “beginspirit” er terug in krijgen. Nu kon Montagnards tot 18-17 bijblijven. Helaas zakte de dames toch weer ietsje weg ondanks dat Merle haar ballen uit de broek liep, de houten vloer geregeld van scheuren ontdaan moest worden van haar ultieme pogingen de bal van de grond te houden. Positief was dat er langer geconcentreerd werd gespeeld en er meer passie en geloof kwam. 25-19 was nu de schade.
Nadia weer in de derde set voor Lieke terug. Er moest meer punt voor punt gespeeld worden. Meer variatie en toch nog een stapje erbij. Vervelend was 1 rotatie met een goed serverende tegenstander waar Laura en Michelle geen grip op kregen in de passing. Toch bleef Theo vertrouwen houden in zijn opstelling. We moesten het zelf oplossen. Weer bleven beide teams dicht bij elkaar. Laura begon meer en meer te scoren. Hetzelfde voor Jolien hoewel zij het moeilijk vindt zich in te houden (liefst elke bal hard, rammen, beuken, head shots) dacht zij aan het team met tactische ballen. Dit is echt een goede stap die zij aan het zetten is. Tel daarbij op de vanaf het begin af aan degelijk en goed spelende Denise, zekerheidje Kirsten, Nadia en Lieke die blokkerend hun vrouwke staan. En de knokkende Merle, onder het toeziend oog van manlief. Hoewel…… (puntjes zelf in te vullen op Facebook, de origineelste wint een door dames 1 gesigneerde verrassing). Wat ook in de score te zien was. Op 22-22 leek het toch weer of flamingo’s zou door trekken. Echter de time out van coach Theo zorgde dat onze dames even de rust weer konden pakken. Met over en weer set/match punten benutte montagnards op 28-27 het setpoint. De eerste set dit seizoen was binnen. Dit smaakte naar meer. Lieke bleef staan op de midden na een goede invalbeurt in set 3.
Tot ergernis van coach Theo en Prem, die als assistent optrad en dus zijn fanatieke (wedstrijd) karakter onder controle moest houden (gelukkig had ik genoeg lolly’s bij), werd er slap begonnen. Erg jammer en ook niet verwacht. De meiden toonde veerkracht na een 7-2 (time-out Theo) achterstand en bogen deze om in een 7-9 voorsprong. Flamingo’s herpakte zich en enkele speelsters van hun gingen beter spelen, 16-12 daardoor, time-out Theo. Montagnards voelde de set en dus de wedstrijd door de vingers glippen. Flamingo’s liep voorbij de 20 uit, maar afgesproken was bij de time-out; niet meer naar de stand kijken, lekker volleyballen. Toen het bijna gedaan was, gingen onze meiden dit ook doen. Er werd weer gelachen, geknokt en slim en degelijk gespeeld. En Jolien die eindelijk haar headshot had, waardoor eentje van hunnie even 8 tellen nodig had. Montagnards kwam dicht bij en de coach van de “roze vogels”, moest een time-out nemen om de geel/zwarte opmars te stuiten. Een toch wel belangrijk maar ook leuk moment was een bal die hun uit tikte. Laura die de hele wedstrijd moeite had met inschatten uit of in, wilde nu weer de bal pakken ondanks dat haar teamgenoten toch echt “uit” riepen. Gelukkig hielpen de oerkreten vanaf de bank van Kirsten, Nadia, Theo en Prem en liet Laura de bal uit vallen. Leuk moment en bewijst maar weer hoe belangrijk communicatie is! Montagnards kwam tot 1 punt, helaas konden we er niet bij komen en pakte flamingo’s net op tijd het beslissende 25e punt. Het was wel terecht, maar toch even de teleurstelling. Jolien kon dit even lastig verwerken, maar herpakte zich. Zeer herkenbaar voor mij destijds als actief speler. Daarom super knap wat zij hier deed. Omdraaien en samen het verlies dragen.
De weg die we zijn ingeslagen vergt oefening wat tijd nodig heeft en helaas nog niet in puur resultaat te zien is. Echter zagen Theo en Prem veel goede dingen waaraan we reeds hebben gewerkt. Bewijs dat we verder moeten gaan op deze weg.
Toch een dikke pluim voor het hele team voor de werklust. Waarbij ik toch Merle wil benoemen die altijd er is, voor het team (club) klaar staat maar afgelopen zaterdag met haar werklust de rest van het team hierin meenam. De eerste overwinning komt echt wel.
Mamma’s Denise en Kirsten bedankt voor de support.
Ook namens Theo de dikke pluim voor het team.
Volgende week spelen we thuis om 1100 uur, dus kom voor een mooi potje volleybal naar dn Asseldonk.


Oefenwedstrijd D1 Montagnards – D2 Ikaros

Maandag 9 september 2019

LEERZAME TEST DAMES 1

Afgelopen maandag speelde dames 1 (3e klasse) een oefenwedstrijd tegen Ikaros dames 2 (2e klasse) uit Groesbeek. Na oefenen tegen meiden A, was dit de eerste echte test. Ondanks de 1-3 nederlaag werd er bij vlagen goed gespeeld en zijn er veel aanknopingspunten om verder te gaan waar we mee bezig zijn.

Met een complete selectie kon coach Theo “de denker” zijn bijnaam meteen bevestigen en een begin opstelling maken. Met Michelle wederom als libero waren er weinig verassingen. Jolien startte als diagonaal waardoor aanvoerder Merle op de bank begon, samen met Lieke en Denise. Verder Inez spelverdeler. De midden posities ingevuld door Kirsten en Nadia, Manon en de bijna jarige Laura als passer/loper. Tegenstander Ikaros, een team met ervaring en wat jonge kwalitatief goede speelsters, dat is wat Theo en trainer Prem hadden gezien. Dat bleek ook wel, waarbij hun libero zich nadrukkelijk manifesteerde met goede passes en veel rally ballen. Hun passer/loper (nr2) zorgde voor veel druk met haar indrukwekkende aanvallen.

De opdracht was dan ook alert te zijn. Tevens weer werken aan de service en vastigheden. Maar vooral plezier hebben!
De hele eerste set ging op en neer waardoor het verschil nooit groter werd dan enkele punten. Het was nog even wennen voor Jolien en Inez elkaar te vinden en Michelle moet haar draai nog vinden als libero. Hoewel zij zelf vond dat dit niet zo lekker ging, zag Theo dat dit gaandeweg de wedstrijd met vlagen best goed ging. De sterkere verdediging en de wil om de “vuile” ballen van de grond te duiken samen met meer degelijkheid (Ikaros had pas 1x getraind!!), maakte toch dat verschil aan het einde van de 1e set 23-25.
Met Lieke en Denise als passer/loper werd de 2e set begonnen. Hoewel Ikaros ook wat wissels toepaste bleven zij degelijk spelen, ondanks dat onze servicedruk wat omhoog ging. Voor Lieke is het toch even inkomen na een paar jaartjes geen volleybal. Waar ze een goede voldoende scoorde in passing was dit met de aanval een ander verhaal. Maar dat gaat zeker goed komen. Denise had zich gespoed om op tijd voor de wedstrijd te zijn, en moest even op gang komen. Samen met eerder genoemde kwaliteiten van de tegenstander werd deze set dan ook wat ruimer verloren. 19-25.
Omdat het voorbereiding betrof voor de competitie, durfde de staf, Theo en Prem en testspeelster Vera die vandaag de foto en video analyse verzorgde waarvoor super dank, het aan de 3e set wat anders te doen. Laura op de midden, samen met Kirsten en Merle op de spelverdeling. En als konijn uit de hoge hoed, Manon libero. Dit bleek toch te veel van het goede. Manon kon haar draai als libero, de mooiste positie van het veld, aldus trainer en oud-libero Prem, totaal niet vinden en voor Laura was de midden nog te vreemd. Wat wel erg goed ging was Merle spelverdeler. Merle is met haar bevlogenheid maar vooral communicatieve aanwezigheid belangrijk voor het team. Set 3 ging dan ook ruim verloren wat zeker geen schande was en weer veel informatie gaf aan de coach en trainer. 4e set, Inez en Jolien weer spelverdeler en dia. Middens Nadia en Kirsten. Denise Laura passer/loper. Michelle pakte de libero weer op.
Of dat de druk er af was….. Er werd goed gespeeld. Harder geknokt voor de punten. Gezegd dat beide teams soms erg mooie rallies en punten maakten.
Kirsten had al eerder laten zien dat zij blokkerend haar mannetje staat, dit kwam er in de 4e set vaker uit. Mooi om te zien. Nadia ging met wat meer vertrouwen spelen. Zij verdiend zeker een positieve vermelding. Gestopt bij de meisjes C. Nu toch al redelijk meedraaien op de midden nota bene! Blokkerend inzicht en verdedigend best goed.
Denise ging op de buitenaanval echt mooi spelen waardoor wij meer druk konden geven. Tel daarbij op dat Jolien op de dia een paar keer flink uithaalde en Laura zich meer vertrouwd voelde op de buitenpositie (hoewel ze haar stem spaarde voor haar verjaardag) en werd de laatste set toch nog gewonnen.
Al met al een erg leerzame oefenwedstrijd. Goed om te zien dat de dames bezig zijn met wat er op de trainingen wordt gedaan. Waarbij ik, Prem, het team wil complimenteren dat iedereen zn best doet om er (op tijd) te zijn. Vandaag Manon en Denise die zich voor het team hebben gehaast om er op tijd bij te zijn! Komende weken zullen we weer flink aan de bak gaan om één en ander scherper te krijgen.
Bedankt Ikaros dames 2, voor de leuke oefenwedstrijd!


Oefenwedstrijd Meisjes A – Dames 1

Maandag 2 september 2019

Gisteravond werd er een oefenwedstrijd gespeeld tussen de meiden A en dames 1.
Meiden A, spelen dit jaar voor het eerst in de A, en dat wil zeggen dat ze vanaf nu spelen met een hoger net en te maken krijgen met betere tegenstanders. De meiden worden getraind door Theo en René.

Voor dames 1 is er ook een verschil met vorig jaar. Drie nieuwe enthousiaste dames hebben zich bij het team gevoegd! Welkom Nadia, Lieke en Vera. Tevens welkom aan de nieuwe trainer Prem.

De wedstrijd werd gewonnen door Dames 1, echter bleek dit met momenten nog niet zo gemakkelijk. Beide teams hebben veel geleerd en kunnen de puntjes op de i gaan zetten voor het aankomende wedstrijdseizoen.